Swedish Beauty & Cosmetics Awards jubilerade på Stadshuset

Den 20 april firade Sveriges största och mest prestigefyllda skönhetsgala, Swedish Beauty & Cosmetics Awards 10-års jubileum på anrika Stadshuset i Stockholm. Denna utomordentligt glittrande gala samlade skönhetsbranschens elit för att uppmärksamma och hylla årets bästa aktörer och produkter. Arrangören Kosmetik- och hygienföretagen ansvarar för säkra produkter och kontrollerad handel i denna gigantiska bransch, vilken omsätter nära 20 miljarder per år bara i Sverige.

Swedish Beauty & Cosmetics Awards vinnare 2017

Swedish Beauty & Cosmetics Awards vinnare 2017

Under Swedish Beauty & Cosmetics Awards 10-års jubileum hyllades de aktörer och produkter som briljerat under året i hela 33 kategorier. Genom ett gediget juryarbete har inte mindre än 485 produkter testats för att kora årets vinnare.

Värdparet Jessica Almenäs och Daniel Paris guidade de över 500 smokingklädda gästerna genom kvällens festligheter. Under prisutdelningen avnjöts en 3-rätters meny signerad kocken Gunnar Eriksson, som komponerat inte mindre än tretton Nobelmiddagar. Bland gästerna, sågs bland annat Kakan Hermansson, Emma Wiklund, Susanne Ljung, Therese Lindgren, Alexandra Pascalidou, Clara Henry med flera.

En av kvällens höjdpunkter var det nyinstiftade priset ”Lifetime Achievement Award” i samarbete med Kosta Boda som gick till Christer Lindarw. Han hyllas för sina 40 år i nöjesbranschen där han gått i bräschen för alla som valt ett banbrytande uttryck. Han har dessutom varit en pionjär inom dragshow-kulturen och konsten att förvandla sig.

- I och med 10-års jubileet och temat ”Tid” beslutade vi oss för att dela ut ”Lifetime Achievement Award”, med syfte att hylla en person som agerat banbrytande för branschen. Vi kände att vi ville lyfta fram en person som haft modet att gå sin egen väg och på så sätt bidragit till ett mer inkluderande och glamourösare Sverige, säger Madelaine Nordstrand, projektansvarig för Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

Swedish Beauty & Cosmetics Awards är Sveriges enda oberoende branschtävling, vilken arrangeras av Kosmetik- och hygienföretagen. En branschorganisation för företag som importerar, tillverkar eller marknadsför kemtekniska konsumentprodukter. Galan som genom åren fått stor betydelse för branschen kunde i år stoltsera med huvudsponsorn och branschgiganten Lyko, som tillsammans med övriga samarbetspartners Glossybox, SHR, Acadermia, Bokadirekt, Tidningen Kosmetik och SFF aktivt arbetar för säkra produkter och trygg handel.

- Omsättningen i skönhetsbranschen har ökat med cirka 6 miljarder under 10 år och branschen har verkligen visat sitt värde, både i pengar och sysselsättning. Kosmetikabranschen handlar inte enbart om yta och glamour utan är en hårt kontrollerad bransch med ett strängt regelverk. Bakom varje produkt ligger år av forskning och det är därför extra roligt att prisa de bästa aktörerna under Swedish Beauty & Cosmetics Awards. Detta har blivit en självklar plattform för branschen att nätverka under lättsamma former, men även en kvalitetsstämpel och ett erkännande för de nominerade och självklart de som vinner, säger Olof Holmer, VD på Kosmetik- och hygienföretagen.

Läs även mer om

För mer information vänligen kontakta;

Madelaine Nordstrand
Projektansvarig SBCA 2017
Tel: +46 8 783 82 36
Mobil: +46 70 866 46 56
E-post: madelaine.nordstrand@ktf.se

Martin Redbark